Nieuws

De Kunstbibliotheek

De Kunstbibliotheek van de Academie Mechelen is een goudmijn voor de nieuwsgierige cursisten. De voorbije jaren hebben we flink geïnvesteerd in een ruim aanbod van voornamelijk monografische boeken van moderne en hedendaagse kunstenaars. Maar je vindt er natuurlijk ook de Oude Meesters, overzichtswerken, boeken over specifieke technieken of iconografische thema’s terug.
De leerlingen van de academie kunnen boeken ontlenen voor een termijn van 3 weken.

IMG_1781

 


Mechels deeltijds kunstonderwijs positief doorgelicht

In de loop van vorig schooljaar kregen de drie Mechelse scholen voor kunstonderwijs, de Academie voor Beeldende Kunsten, het Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans en de Beiaardschool, bezoek van de onderwijsinspectie. De (vernieuwde) dynamiek in de scholen en hun onderlinge samenwerking kreeg veel lof van de inspectie.

“We leggen momenteel een mooi parcours af met ons Deeltijds Kunstonderwijs en ik wil alle medewerkers daar van harte voor bedanken”, Björn Siffer.

V.l.n.r.: Hans Martens (directeur ABK), Lieve Minten (coördinator Kunstonderwijs Mechelen),
Björn Siffer (schepen van Cultuur) en Tom Van den Eynde (directeur Conservatorium).


Verminderd tarief

BELANGRIJKE POSITIEVE AANPASSING BIJ VERMINDERD TARIEF VOOR MINDERVALIDEN
(Aanpassing 22 september 2015 – na bijsturing van het Kabinet van Minister Crevits)
Voor een korting op basis van mindervaliditeit volstaat een attest van de mutualiteit als dit document een RIZIV-nummer vermeldt, een geldigheidsperiode en een graad van arbeidsongeschiktheid van ten minste 66%.

Meer info vind je op de pagina inschrijvingen.