Nieuws

SAVE THE DATE: zaterdag 18 februari 2017
Dag & Nacht van het Kunstonderwijs

Het Mechelse kunstonderwijs heeft een ‘Hart voor Beiaard’, een ‘Passie voor podiumkunsten’ en wil ‘Kunst voor iedereen’ toegankelijk maken!

Het unieke ABC-consortium (Academie, Beiaardschool en Conservatorium) trekt op zaterdag 18 februari 2017 opnieuw alle registers open voor een nieuwe dag én nacht van het kunstonderwijs.

Vanaf 14u kan je terecht op de kunstencampus tussen Minderbroedersgang en Melaan. Zowel in het Cultuurcentrum als in het Conservatorium en de Academie kan je terecht voor tal van muziek- en theatervoorstellingen, demo-lessen dans en beiaard, workshops en demonstraties. Tussendoor kan je terecht bij de leerkrachten en secretariaten voor alle informatie over het ruime studieaanbod. Vanzelfsprekend kan je op adem komen met een hapje en een drankje in de cafetaria of cava- en oesterbar.

Om 17u volgt ook de prijsuitreiking van de Kleine Prijs Ernest Albert voor Keramiek-Glas-Textiel. Kortom, teveel om op te noemen. En of dit nog niet voldoende is, sluiten we deze opendeurdag af met een heus dansfeest tot na middernacht in het Cultuurcentrum.

Hou onze websites in de gaten voor meer praktische informatie.
www.academiemechelen.be – www.conservatoriummechelen.be – beiaardschool.mechelen.be


Mechels deeltijds kunstonderwijs positief doorgelicht

In de loop van vorig schooljaar kregen de drie Mechelse scholen voor kunstonderwijs, de Academie voor Beeldende Kunsten, het Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans en de Beiaardschool, bezoek van de onderwijsinspectie. De (vernieuwde) dynamiek in de scholen en hun onderlinge samenwerking kreeg veel lof van de inspectie.

“We leggen momenteel een mooi parcours af met ons Deeltijds Kunstonderwijs en ik wil alle medewerkers daar van harte voor bedanken”, Björn Siffer.

V.l.n.r.: Hans Martens (directeur ABK), Lieve Minten (coördinator Kunstonderwijs Mechelen),
Björn Siffer (schepen van Cultuur) en Tom Van den Eynde (directeur Conservatorium).


Verminderd tarief

BELANGRIJKE POSITIEVE AANPASSING BIJ VERMINDERD TARIEF VOOR MINDERVALIDEN
(Aanpassing 22 september 2015 – na bijsturing van het Kabinet van Minister Crevits)
Voor een korting op basis van mindervaliditeit volstaat een attest van de mutualiteit als dit document een RIZIV-nummer vermeldt, een geldigheidsperiode en een graad van arbeidsongeschiktheid van ten minste 66%.

Meer info vind je op de pagina inschrijvingen.