tentoonstellingen_2

Tentoonstellingen

 Winkelwandeltentoonstelling

“VAN EEN MUS EEN OLIFANT MAKEN”

Je hebt ze misschien al gezien, die bonte collectie olifanten en hun gevederde vrienden, de musjes? Dit is de vijfde editie van onze winkelwandeltentoonstelling, intussen uitgegroeid tot een heuse Mechelse traditie. Deze keer werden er meer dan 140 beelden gemaakt door o.a. kunstenaars uit voorzieningen voor mensen met een handicap, scholen, de academie, maar ook individuele creatievelingen. Bovendien tekenden er maar liefst 90 verschillende handelaars in om hun etalage ter beschikking te stellen. De tentoonstelling is te bekijken van 20/1/18 tot 5/3/18.

De leerlingen (10-11 jarigen) uit de klas van Chloé Op de Beeck van de Academie Mechelen gingen aan de slag met de olifanten en mussen. De fantastische resultaten zijn te zien in volgende handelszaken: Muske Pitter (Hanswijkstraat), Lily (O.L.V.-straat), Cody’s (O.L.V.-straat), Coiffure Larivière (D. Boucherystraat), Expression (Koning Albertplein)

Een deel van de olifanten en mussen worden te koop aangeboden door de makers. Een olifant kost €120 en een mus €60. Of ze al dan niet te koop zijn, kan je terugvinden op de kaartjes bij de werken in de etalage.

Ben je geïnteresseerd in een beeld dat te koop wordt aangeboden? Neem dan contact op met ons voor de praktische kanten.

Je kan alle info over makers en deelnemende handelaars terugvinden in de winkelwandelbrochure. Gedrukte versies zijn te vinden bij alle handelaars, alsook bij Uit in Mechelen en in de bib. Krijg je er graag eentje toegestuurd? Bezorg ons dan je adres via info@sjarabangvzw.be.

Via deze link kan je de brochure ook digitaal terugvinden.
http://www.sjarabangvzw.be/winkelwandeltentoonstelling.html

Dit project maakt deel uit van Kunstproeven, het grootste kunstenfestival voor mensen met en zonder beperking, dat op 12, 13 en 15 maart plaatsvindt in het Mechelse CC.

In het RTV-nieuws van 17/1 werd een korte reportage getoond over de tentoonstelling (vanaf de 7de minuut :-)) http://www.rtv.be/programmas/rtv-vandaag?ep=49106


Voorbije tentoonstellingen van het huidige academiejaar vind je in het Archief 2017-2018