Tentoonstellingen

FINAL SHOW

Vernissage 16 juni van 19-22u
Open 17, 18, 19 juni van 10u-18u
Open 23, 24, 25, 26 juni van 10-18u

Cultuurcentrum Mechelen

In de prachtige expozalen van het Cultuurcentrum tonen we werk van de afstudeerders in de Specialisatie graad (alle disciplines).Voor de meesten is dat een hoogtepunt na minimum 7 jaar studie. Voor velen is het echter ook een ’tussenhalte’, want eens je de smaak van de academie te pakken hebt, ben je hier niet zo vlug weg. Er zijn voldoende nieuwe uitdagingen aan de horizon, en op creativiteit staat er geen leeftijd.

De eindejaarstentoonstelling toont werk van Patricia Bols * Andrea Boogaerts * Stanislas Borowski * Sonia Caes * Karin De Coster * Nora De Coster * Ann De Ferm * Rita De Graef * Anne-Lise De Ruysscher * Edgard Diaz * Lieve Engelen * Wim Geerts * Peggy Geets * Marijke Goovaerts * An Horsten * Ekaterini Kaloudis * Nadia Kennes * Kristel Ketels * Jasmien Leijnen * Regi Leper * Marie Paule Luypaert * Carine Maes * Dirk Notebaert * Michael Pettifer * Greet Spenders * Lief Strackx * Nico Tavernier * Karla Theys * Annemie Van Aerschot * Yvo Van Cappellen * Noela Van Den Eeden * Pieter Van Wambeke * Dirk Vanmassenhove * Catharina Wynants.


IN-TEAM

Eindejaarstentoonstelling Atelier Textielkunst

Vernissage 17 juni van 19-22u
Open 18, 19, 20 juni van 10-17u
Open 24, 25, 26 juni van 10-17u

Bleekstraat 7, Mechelen

Het prachtige herenhuis in de Bleekstraat 7 is geen onbekend terrein meer voor de academie en de afdeling Textielkunst. Met meer dan dertig deelnemers krijg je in de tentoonstelling In-Team (lees ook: “intiem”) een rijk overzicht van wat er allemaal mogelijk is in het atelier textielkunst o.l.v. Jeannine De Raeymaecker. Er is zowel autonoom als in-situ werk te zien.

Met werk van: Sonia Caes, Claudine De Cat, Joke De Deyn, Marie-José De Donder, Katrien Delcon , Trees Driesens, Johanna Fontier, Lieve Geens, Karine Gutschoven, Tine Herremans, Ekaterini Kaloudis,  Maryse Krutwage, Gina Lagrou, Marina Lenaerts, Monique Lenaerts, Miek Malfait, Sheila Punjabi, Marcella Reynaers, Karine Reynders, Marij Sarens, Gerda Schorreels,  Kris Thys, Carine Toubhans,  Mariette Vaganée, Carla Van der Elst, Andrea Van Geel, Agnes Van  Humbeeck,  Hilde Van Looveren, Karin Van Rompuy, Kristien Verhaeren, Viv Verhaert, Rie Vermeren, Rit Verstappen, Maria Verstraeten, Lut Vlassenbroeck, Monica Volckaerts, Lenaleen Waignein, Lut Weymans.


Droompaden

Expo Atelier Tekenen in de Sint-Pieter-en-Paulkerk
Open van 4 tot 26 juni 2022

Stilte is leegte en gemis. De kunstenaars van het atelier tekenkunst o.l.v. Line Boogaerts, Marit Rombouts en Lien Boelen hebben zich laten inspireren door de Sint-Pieter-en-Paulkerk.Ze brachten persoonlijk gemis en heimwee in beeld, anderen tekenden stilte in de natuur. Een slapend model was de inspiratie voor een aantal werken.

Deelnemende kunstenaars
Chris De Cock, Maitena Miniou, Emma Verstrepen, Maryse Willems, Arsalan Amiri, Danielle Raspé, Katleen Ghys, Guy Vankerckhove, Nancy Van Beersel, Wiether Van de Ven.

Sint-Pieter-en-Paulkerk, Keizerstraat 1, Mechelen https://torensaandedijle.mechelen.be/sint-pieter-en-paulkerk


POETICAL REPRESENTATIONS

Eindejaarstentoonstelling Multidisciplinair Atelier 

Vernissage zaterdag 11 juni 2022 14u
Open 11, 12, 18 en 19 juni 2022
Stadhuis Grote Markt 21, Mechelen

affiche tentoonstelling multidisciplinair atelier

Het Multidisciplinair Atelier o.l.v. Herman Van Ingelgem is opnieuw op zoek gegaan naar een verrassende locatie. Het nomadische atelier kan dit jaar terecht in een vleugel van het Mechelse Stadhuis. Er wordt werk getoond van niet minder dan 40 cursisten. In het multidisciplinair atelier worden kunstwerken en kunstenaars uit de moderne en hedendaagse kunst vaak als uitgangspunt genomen. Ze worden niet letterlijk nagebootst maar beschouwd als een uitnodiging om een persoonlijk onderzoek uit te bouwen. Bepaalde thema’s en beeldstrategieën worden onder de loep genomen om ze te analyseren, te interpreteren en zelf toe te passen. Deze methode laat toe om op een actieve manier kennis te maken met de hedendaagse kunst. Stap voor stap word je een creatieve participant.

Met werk van: Freddy Algoet, Annemie Andries, Roger Bertels, Rita Boon, Stanislas Borowski, Ilse Claes, Lieve De Bleser, Dien De Bruyn, Els Deckers, Tania De Meyere, Karolien Demot, Philippe Fosse, Eva Gheysen, Jacques Joris, Lotte Kolpa, Rit Lembrechts, Kris leys, Joel Lopez Burga, Johanna Martens, Jurgen Michiels, Lucovic Nyamabo Mulamba, Myriam Selleslagh, Katleen Sergeant, Peter Simon, Astrid Staes, Sidney Stoffels, Nancy Van Beersel, Melinda Van Berlo, Julie Van Craen, André Vandenbroeck, Tine Van den Eynde, Christa Van den Langenbergh, Wouter Vanderstede, Rik Van Kelst, Emy Van Reck, Hilde Van Riet, Sara Vermeylen, Tuur Verrezen, Maria Verstraeten en Marc Weeghmans.


OPEN ATELIERS

Vernissage 16 juni van 19-22u
Open 17, 18 en 19 juni van 10-18u

Academie Mechelen

Na twee “aparte jaren” kunnen we de deuren van onze ateliers opnieuw open gooien. Op donderdagavond zetten we onze afstudeerders op het podium tijdens de proclamatie en openen we de eindejaarstentoonstelling en kan je rondneuzen in alle ateliers. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag kan je werken van onze leerlingen bewonderen en een praatje slaan met de docenten.

Ontdek alle afdelingen van de academie voor kinderen, jongeren en volwassenen: Schilderkunst * Tekenkunst * Beeldhouwkunst * Keramiek * Glaskunst * Multidisciplinair Atelier * Textiele kunsten * Grafiekkunst * Grafische vormgeving en illustratie * Digitale Kunsten * Initiatieatelier * Levend Model * Projectatelier * Cross-over Atelier * Studio Borgerstein * Kunstgeschiedenis * Ateliers voor kinderen (6-11j) en Jongeren (12-17j).


KERAMIEK bij mARTa 

Vernissage 16 juni van 19-22u
Open 17, 18, 19 juni van 10-18u

Adegemstraat 93, Mechelen (voormalige Heilig Hartkerk)

Het keramiekatelier is één van de snelst groeiende afdelingen van onze academie. Tijdens de Open Atelierdagen breken ze graag uit de muren van de academie en stellen ze het werk uit de ateliers tentoon in de fantastische ruimte van de voormalige Heilig Hartkerk in de Adegemstraat 93 (op 5’ wandelen van de Academie). De ontwijde kerk heet nu mARTa en wordt de nieuwe culturele hotspot voor de buurt. Je kan er de werken bewonderen van de leerlingen uit de Keramiekateliers o.l.v. Ingrid De Geest, Greet Vercammen en Stijn Yperman.Voorbije tentoonstellingen van het huidige academiejaar vind je in het Archief 2021-2022