Tentoonstellingen

Dag van de Academies | Magie 

De ‘Dag van de Academies’ is een jaarlijks event waarop alle academies voor deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen hun bruisende werking in de kijker zetten. Dit jaar is het thema ‘Magie’. De Academie, de Beiaardschool en het Conservatorium doen uiteraard ook weer mee.

Zaterdag 3 februari ben je welkom van 10 tot 16u op de Mechelse Cultuursite. 

Treed binnen in de Academie, doordrongen van betovering en magie. We nodigen je uit voor een dag vol mystiek en verbeelding. Verlies jezelf in de spelonken van onze ateliers, waar tijdens talrijke workshops niets is wat het lijkt. Laat je (niet) misleiden door de tentoonstelling, waar kunstwerken als portalen leiden naar een wereld die je dacht te kennen. Ontmoet de goochelaars achter de kwasten en de klei, meesters in de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid.

Ook de studenten van de Beiaardschool betoveren de hele binnenstad van 11.30 tot 12.30u met hun beiaardspel vanop de Sint-Romboutstoren. 

In Cultuurcentrum en Conservatorium word je dan weer ondergedompeld in feeërieke klanken tijdens concertjes en toonmomenten of kom je misschien wel een tovenaar, fee of heks tegen op weg naar een theater- of dansvoorstelling.

Ook voor een hapje en een (tover)drankje ben je op het juiste adres. Durf jij komen proeven?

Het Conservatorium sluit deze magische dag af met het verjaardagsconcert van ‘Anemos’ naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van het harmonieorkest van de school. Geniet van dit concert om 19.30u in de Sint-Romboutskathedraal. Met Gunther Neefs als speciale gast.

Voor het volledige programma kan je terecht www.mechelen.be/dagvandeacademies


Voorbije tentoonstellingen van het huidige academiejaar vind je in het Archief 2023-2024