tentoonstellingen_2

Tentoonstellingen

The Corridor Show

28 juni > 2 juli 2017
van 13 tot 18u
Academie en Cultuurcentrum Mechelen

TheCorridorShow

Het Multidisciplinair Atelier kiest ditmaal als locatie de kleine Fabiola-zaal in het cultuurcentrum en de monumentale gangen van haar thuishaven, de academie.
Er wordt werk gepresenteerd van een dertigtal kunstenaars. Hun artistiek onderzoek omhelst een breed veld van disciplines en toont een rijke afspiegeling van wat momenteel leeft in de hedendaagse kunst.

Met werk van: Freddy Algoet, Roger Bertels, Kim Bertoe, Elke Boonen, Stanislas Borowski, Dirk Cousserier, Cecilia Croonen, Hilde Decock, Bart De Busser, Jo De Marie, Johan Elst, Lut Gillis, Marc Hendrickx, Monique Huys, Carine Jacobs, Jacques Joris, France Lejeune, Rit Lembrechts, Karina Luytens, Jerry Maris, Johanna Martens, Eline ’t Sant, Kiki Sironval, Alexis Stoelen, Mark Vanbinst, Ilona Van den Bergh, Tin Van den Eynde, Rik Vander Elst, Wouter Vanderstede, Ann Van Hove, Rik Van Kelst, Hilde Van Riet, Fred Vercauteren, Isabelle Vijt, Marc Weeghmans.

The Corridor Show is een onderdeel van D.Art Kunstroute 2017 in de stad Mechelen.
www.d.art-mechelen.be


SACHA ECKES

Cultuurcentrum Mechelen

zondag 04 juni 2017 – zondag 02 juli 2017 – 13:00
Openingsuren: Dinsdag tot zondag | 13u tot 16u30

I’D RATHER BE WATCHING PORN AND 52 OTHER ADS OF ART

zebrix_sacha

Sacha Eckes (°1971) – docente in de Mechelse academie – werd geboren in Brugge maar bracht de helft van haar leven door in San Francisco waar ze beïnvloed werd door underground comics, street art, skatecultuur en pop art. In de hal van het cultuurcentrum presenteert ze een 100-tal affiches / advertenties. De advertenties vormen een ‘tongue-in-cheek’ commentaar op de commerciële en harde kant van de kunstwereld maar verwijzen tegelijkertijd naar Sacha’s verlangen om erin te worden opgenomen. Haar werk is ruw en vol humor, maar getuigt ook van een onverwachte gevoeligheid en zit vol dubbele bodems.

OPENING
Zondag 4 juni 2017 om 16u in Cultuurcentrum Mechelen


Voorbije tentoonstellingen van het huidige academiejaar vind je in het Archief 2017-2018