tentoonstellingen_2

Tentoonstellingen

Openatelierdagen en eindejaarstentoonstelling

Proclamatie en Opening op donderdag 22 juni 2017 om 19 uur
In het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen

Open ateliers en tentoonstelling
vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni, zondag 25 juni 2017
van 10u-17u.

DIGITALE_UITNODIGING_Eindejaarsexpo2017

Expo in het Cultuurcentrum en de Academie

Met werken van:
Vanessa Aelbrecht – Heidi Bal – Rika Bastiaens – Gaston Cornelis – Bea De Borger – Dien De Bruyn – Annie De Wael – Danny Debeerst – Hilde Decrem – Stijn Everaert – Gerda Helsen – Rita Jeltsch – Herman Jespers – Serge Leurs – Annika Lietart – Lut Massant (Zaza) – Vanessa Michiels – Marie-Josée Mispelters – Nadine Peeters – Mariane Pelders– Jef Sterckx – Marie-Lou Van Dam – Lin Van de Velde – Angela van den Broek – Lin Van Den Broeck – Nadia Van Dijck – Eva Van Heuverbeke – Ann Van Hoorick – Isabelle Vijt – Lieve Vanhelmont – Christiane Verstraeten – Maddy Vleugels – Monica Volckaerts

Naar jaarlijkse traditie pakt de academie op het einde van het schooljaar graag uit met het werk van de afstudeerders van de hogere- en specialisatiegraad.
Tijdens deze tentoonstelling in de prachtige tentoonstellingszalen van het Cultuurcentrum en in de Academie kan je het werk bewonderen van een veertigtal leerlingen (jong en minder jong) uit de ateliers schilderen, tekenen, vrije grafiek, toegepaste grafiek en illustratie, beeldhouwen, keramiek, textiel en monumentale kunsten / glaskunst. Bovendien kan je van vrijdag tot zondag een kijkje nemen in alle ateliers (inclusief de lagere en middelbare graad) en kan je informatie krijgen over of inschrijven voor het volgende academiejaar.

„The Corridor Show”
Voor de vierde keer op rij presenteert het Multidisciplinair Atelier haar eindejaarstentoonstelling in het kader van D.art, de zomerse kunstroute in Mechelen die start vanaf 28 juni. In dit atelier komen alle mogelijke technieken en materialen aan bod: installatie, video, performance, conceptuele kunst, fotografie, schilderen, tekenen, beeldhouwen, land-art, architectuur…
Vertrekkend vanuit de moderne en hedendaagse kunst wordt een eigenzinnig artistiek onderzoek opgebouwd.  De resultaten hiervan kan je bekijken in de monumentale gangen van de Academie en in de Fabiozaal in het Cultuurcentrum.
Deze tentoonstelling loopt van 28 juni tot 2 juli (van 13 tot 18u)
zie ook:  http://www.d.art-mechelen.be

De Eindejaarstentoonstelling gaat door in het Cultuurcentrum en in de Academie, waar je tevens alle ateliers kan bezoeken. Ontdek er het werk van onze leerlingen en praat er met cursisten en docenten.
De tentoonstelling is te bezichtigen van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni 2017, telkens van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis.


The Corridor Show

28 juni > 2 juli 2017
van 13 tot 18u
Academie en Cultuurcentrum Mechelen

TheCorridorShow

Het Multidisciplinair Atelier kiest ditmaal als locatie de kleine Fabiola-zaal in het cultuurcentrum en de monumentale gangen van haar thuishaven, de academie.
Er wordt werk gepresenteerd van een dertigtal kunstenaars. Hun artistiek onderzoek omhelst een breed veld van disciplines en toont een rijke afspiegeling van wat momenteel leeft in de hedendaagse kunst.

Met werk van: Freddy Algoet, Roger Bertels, Kim Bertoe, Elke Boonen, Stanislas Borowski, Dirk Cousserier, Cecilia Croonen, Hilde Decock, Bart De Busser, Jo De Marie, Johan Elst, Lut Gillis, Marc Hendrickx, Monique Huys, Carine Jacobs, Jacques Joris, France Lejeune, Rit Lembrechts, Karina Luytens, Jerry Maris, Johanna Martens, Eline ’t Sant, Kiki Sironval, Alexis Stoelen, Mark Vanbinst, Ilona Van den Bergh, Tin Van den Eynde, Rik Vander Elst, Wouter Vanderstede, Ann Van Hove, Rik Van Kelst, Hilde Van Riet, Fred Vercauteren, Isabelle Vijt, Marc Weeghmans.

The Corridor Show is een onderdeel van D.Art Kunstroute 2017 in de stad Mechelen.
www.d.art-mechelen.be


SACHA ECKES

Cultuurcentrum Mechelen

zondag 04 juni 2017 – zondag 02 juli 2017 – 13:00
Openingsuren: Dinsdag tot zondag | 13u tot 16u30

I’D RATHER BE WATCHING PORN AND 52 OTHER ADS OF ART

zebrix_sacha

Sacha Eckes (°1971) – docente in de Mechelse academie – werd geboren in Brugge maar bracht de helft van haar leven door in San Francisco waar ze beïnvloed werd door underground comics, street art, skatecultuur en pop art. In de hal van het cultuurcentrum presenteert ze een 100-tal affiches / advertenties. De advertenties vormen een ‘tongue-in-cheek’ commentaar op de commerciële en harde kant van de kunstwereld maar verwijzen tegelijkertijd naar Sacha’s verlangen om erin te worden opgenomen. Haar werk is ruw en vol humor, maar getuigt ook van een onverwachte gevoeligheid en zit vol dubbele bodems.

OPENING
Zondag 4 juni 2017 om 16u in Cultuurcentrum Mechelen


Voorbije tentoonstellingen van het huidige academiejaar vind je in het Archief 2016-2017