Nieuws

Uitbreiding Museumnacht Mechelen

Ticketverkoop start vandaag

Museumnacht Mechelen is terug! Op vrijdag 21 juni vindt de tweede editie van dit cultuurfestival plaats, dit keer met meer locaties. Met één ticket kan je in Mechelen zeven musea bezoeken vanaf 17 uur tot middernacht.

“Voor de tweede keer geven we iedereen de kans om op een goedkope, laagdrempelige manier kennis te maken met het Mechelse cultuuraanbod. We hebben het aantal locaties zelfs uitgebreid van drie naar zeven. Met hetzelfde museumticket kunnen bezoekers nu ook terecht op andere culturele hotspots, zoals De Garage en de kunstacademie. Een mooie aanvulling waardoor hopelijk nog meer Mechelaars de smaak voor kunst en cultuur te pakken krijgen”, aldus Björn Siffer, schepen van Cultuur.

Locaties & tickets
De eerste Museumnacht kon vorig jaar al meer dan 1300 bezoekers naar de drie deelnemende musea lokken: Kazerne Dossin, het Speelgoedmuseum en Museum Hof van Busleyden, dat toen net geopend was. Dit jaar wordt het parcours uitgebreid met vier nieuwe locaties: CC Mechelen, De Garage, de Academie en Galerie Transit. Met een ticket kan je van 17u tot 24u alle locaties bezoeken. Wie daarna nog zin heeft in een glas, kan terecht in de Kuub.

Vandaag, maandag 29 april, start de ticketverkoop voor de Mechelse Museumnacht op vrijdag 21 juni. Een ticket kost 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Moest je alle cultuurhuizen apart bezoeken, dan betaal je normaal 30,80 euro. Een gemiddelde volwassene bespaart dus 20 euro op zijn museumbezoek. Kinderen betalen 5 euro en Mechelaars met een UiTPAS met kansentarief kunnen voor 3 euro naar zeven locaties op één avond.

Info & tickets: www.museumnachtmechelen.be

HIGHLIGHTS

Academie Mechelen
Minderbroedersgang 5
Naar jaarlijkse traditie pakt de Academie op het einde van het schooljaar graag uit met het werk van de afstudeerders van de hogere- en specialisatiegraad. Je kan deze zien in het Museum Hof van Busleyden, de voormalige Minderbroederskerk van CC Mechelen en in de Academie.

CC Mechelen
Minderbroedersgang 5
Maak kennis met H30, de artistieke werkplek van Mechelen waar jongeren zich in zes verschillende ateliers artistiek kunnen ontwikkelen op zelfstandige basis. Op het einde van elk seizoen stellen de beeldende kunstenaars hun werk tentoon.

De Garage
Onder den Toren 12
De Garage opent twee nieuwe expo’s: Returning the Gaze van Karin Hanssen en Perhaps van Chloé Op de Beeck. Mis deze preview niet!
Museum Hof van Busleyden
Sint Janstraat 2a
Tijdens Museumnacht opent er een nieuwe zaal in het museum, Back to Black, die helemaal in het teken staat van de kleur zwart. Er zal ook een gezellige wijnbar in de museumtuin staan.

Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
Dit is jouw laatste kans om de tijdelijke tentoonstelling Holocaust en Strips te bezoeken. De tentoonstelling voert je door de geschiedenis van strips en graphic novels over de Holocaust. Van Maus tot Captain America en X-men.

Speelgoedmuseum
Nekkerspoelstraat 21
Speciaal voor de Museumnacht hebben zij een aantal van onze meest favoriete afdelingen voor jou geselecteerd! Beleef samen met de guitige gidsen op een actieve manier de spel- en speelcultuur doorheen de tijd.

Galerij Transit
Zandpoortvest 10
Nog nooit deze parel van een galerie bezocht? Dit is het moment! En vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de tuin, die onderdeel uitmaakt van dit art-decogebouw uit 1934.


De Kunstbibliotheek

De Kunstbibliotheek van de Academie Mechelen is een goudmijn voor de nieuwsgierige cursisten. De voorbije jaren hebben we flink geïnvesteerd in een ruim aanbod van voornamelijk monografische boeken van moderne en hedendaagse kunstenaars. Maar je vindt er natuurlijk ook de Oude Meesters, overzichtswerken, boeken over specifieke technieken of iconografische thema’s terug.
De leerlingen van de academie kunnen boeken ontlenen voor een termijn van 3 weken.

hans_boeken